404

Oeps! Pagina niet gevonden...

Helaas kunnen we de pagina die u zoekt niet vinden.
Dit kan komen doordat de pagina is verplaatst door de nieuwe indeling van de website.De Arbocatalogus is vernieuwd en opgebouwd volgens de Arbo Handreiking.
 
U kunt via de zoekfunctie opnieuw zoeken naar de juiste pagina; of neem een kijkje in de nieuwe indeling: Arbo Handreiking.
 
 

In deze Arbo handreiking worden verschillende veel voorkomende gevaarlijke situaties op een praktische wijze beschreven. De kern van onze handreiking vormt de Arbocatalogus, de beschrijving hoe aan de wettelijke voorschriften (Arbowet) kan worden voldaan.

De Arbo handreiking op deze website is bestemd voor iedere werkgever en werknemer in de binnenvaart. Alle betrokken partijen staan voor verdere verspreiding van kennis en bieden praktische instrumenten op het gebied van de Arbo-regelgeving aan werknemers en werkgevers in de binnenvaart, of aan instellingen die daarmee vergelijkbaar zijn.

De binnenvaart heeft een Europees karakter. Daardoor zijn er bij arbeidsomstandigheden meerdere niveaus van regelgeving. In onze handreiking zijn de volgende zaken opgenomen:

  1. Europese regels
  2. De Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet;
  3. Richtlijnen voor onze sector beschreven door sociale partners.